Frivillige i foreningen

Stefanie Pedersen
Mail: stefanie@senfoelger.dk

Jeg valgte at melde mig ind i senfølgerforeningen i januar 2023 fordi jeg har brug for et sted hvor jeg både kan bearbejde den sorg over at have mistet flere familierelationer til kræft og samtidig kunne gøre noget aktivt på området. For mig handler det om at få viden og dele denne viden med andre. Som person ligger det mig meget naturligt at hjælpe andre og bidrage dér, hvor det giver mening. Og det gør det at være frivillig i senfølgerforeningen. Her hjælper jeg med digital kommunikation, marketing og andre mere praktiske og organisatoriske opgaver.

Vanessa M. Tran
Mail: vanessa@senfoelger.dk

Jeg blev bekendt med Senfølgerforeningen i sommeren 2023, da jeg hørte Kræftens Bekæmpelses podcast, Kræftfri – men ikke rask. Min far fik konstateret stadie 4 lymfekræft tilbage i 2021 og blev i foråret 2023 erklæret ’rask’; Jeg er så taknemmelig for hvor meget viden, sundhedspersonalet har kunne give under behandlingsforløbet, men samtidigt er jeg nu efterladt med sådan en frustration over, hvor lidt fokus (mangelfuld viden) der er på de mange senfølger, han døjer med i det daglige. Jeg håber, at jeg som frivillig kan bidrage til, at dette led i sygdomsforløbet (senfølgeindsatsen) styrkes, så flere kræftpatienter får rettidig hjælp til bedre livskvalitet efter endt behandling.

Frederik Lynge Overgaard
Mail: frederik@senfoelger.dk

Jeg meldte mig ind i Senfølgerforeningen i september 2023. Jeg meldte mig ind af den årsag, at jeg selv har været igennem et kræftforløb som barn og er kommet godt ud på den anden side. Jeg har selv erfaring med senfølger, hvorfor jeg også gerne både varetager fysiske og faglige opgaver i Senfølgerforeningen, da jeg gerne deler ud af mine egne erfaringer med sygdom såvel som senfølger. Til daglig studerer jeg medicin på SDU, hvilket sikrer den faglige forankring i mit arbejde for foreningen.

Helle Jacobsen
Mail: helle@senfoelger.dk

Kræftens Bekæmpelse tror jeg alle kender til. Men Senfølgerforeningen dukkede først op i min bevidsthed ca. 1 måned inden min 14 måneders behandling for brystkræft, var afsluttet. På det tidspunkt havde jeg i den grad brug for deres viden og kompetencer ifht at hjælpe mig godt videre. For lige lidt anede jeg, at den rigtige hårde kamp, kom i kølevandet af min kræftbehandling. Nemlig kampen hvor jeg er erklæret kræftfri, og skulle finde ud af at lande i mit nye liv, med især kognitive senfølger.

Jeg har selv 17 års erfaring fra sundhedsvæsnet og en mindfulnessmastercoach uddannelse i bagagen, som jeg selv har nydt godt af hele vejen igennem mit forløb. Al den samlede viden, vil jeg meget gerne bidrage med i foreningen, og dermed støtte op om, at sprede foreningens vigtige budskab, så vi sammen kan gå de første skridt der baner en vej, for alle dem der kommer efter mig.
Derfor meldte jeg mig i december 2023 som frivillig og det er fra uge 9 2024, blevet til en 16 uges praktikplads.
Alle har ret til et godt liv med og efter kræft.

Jeg er bosat med min kæreste og vores to drenge lige syd for Århus, og jeg glæder mig til at arbejde for dette område.

Bliv frivillig i Senfølgerforeningen

Har du lyst til at give en hjælpende hånd i Senfølgerforeningen? Med dig som frivillig kan vi hjælpe endnu flere med deres senfølger.

Meld dig som frivillig