Vi er en patientforening, der hjælper kræftbehandlede, som har fået senfølger. Foreningen blev stiftet i 2008 og arbejder for et godt liv efter kræft.
Hvert år får flere end 45.000 danskere kræft. Stadig flere bliver helbredt, men selv om man er helbredt for sin kræftsygdom, er man ikke nødvendigvis rask. De fleste får senfølger og må leve med fysiske, psykiske og sociale følgevirkninger efter deres kræftbehandling.
Vi har mange års erfaring med senfølger, og med hvordan det føles og opleves. Vi ved, hvad det betyder, når der ikke er genklang - når ingen rigtigt vil høre på dig. Vi er her for at hjælpe dig med at finde en løsning på, hvordan du kan få den rette hjælp og leve bedst muligt med dine senfølger.
Senfølgerforeningen ledes af en bestyrelse, der arbejder frivilligt og ulønnet. De fleste bestyrelsesmedlemmer har selv haft kræft og lever med senfølger.
Vi søger at have den seneste viden om senfølger, og vi støtter studier og projekter, som er med til at skabe bedre muligheder for dig med senfølger. I 2018 indgik vi i et nationalt samarbejde med Kræftens Bekæmpelse, DCCC og tre nationale forskningscentre, som skal skabe ny viden om, hvordan man bedst opsporer, forebygger og behandler senfølger.
Vi er en uafhængig og landsdækkende forening, der ledes af en bestyrelse på 6-12 medlemmer. Vi samarbejder med Kræftens Bekæmpelse, og som forening arbejder vi strategisk med at sætte senfølger på den politiske dagsorden. Et af vores centrale mål er at fremme kendskabet til og forståelsen for senfølger hos kræftbehandlede.
I Senfølgerforeningen har vi mange års erfaring med at holde oplæg om senfølger. Vi møder deltagerne på lige fod og udveksler erfaring og viden.
Senfølgerforeningens vision og overordnede mål er at styrke, støtte og vejlede kræftpatienter til selvomsorg med henblik på at mestre håndteringen af et hverdagsliv med senfølger.
For kun 100 kr. om året kan du blive medlem af Senfølgerforeningen. Som medlem støtter du vores arbejde for, at flere kan få et godt liv efter kræft.