Senfølgerforeningen er til for dig, der oplever senfølger efter kræftsygdom eller behandling.
Stadig flere mennesker bliver helbredt for deres kræftsygdom, og i takt med nye behandlingsformer vil endnu flere blive helbredt fremover.
Men selvom man er helbredt for sin kræftsygdom, er man ikke nødvendigvis rask. Mange oplever fysiske, psykiske og sociale følgevirkninger efter deres kræftbehandling. Disse senfølger sætter vi som forening på dagsordenen, og et af vores centrale mål er at fremme kendskabet til og forståelsen for senfølger hos kræftbehandlede.
Vi har mange års erfaring med senfølger, og med hvordan det føles og opleves. Vi ved, hvad det betyder, når der ikke er nogen genklang - når ingen rigtigt vil høre på dig.
I 2018 blev der etableret et nationalt samarbejde mellem Senfølgerforeningen, Kræftens Bekæmpelse, Danish Comprehensive Cancer Center og tre nationale forskningscentre. Samarbejdet skal skabe ny viden om, hvordan man bedst opsporer, forebygger og behandler senfølger.
Visionen er, at flere får et godt liv efter kræft – uanset hvor i landet, de bor. Der er etableret tre nationale forskningscentre med fokus på: Senfølger efter kræft i bækkenorganerne, Senfølger efter brystkræft og Generelle senfølger efter kræft.
Læs om samarbejdets forskningsprojekter og seneste initiativer
Vi er en uafhængig og landsdækkende forening, der ledes af en bestyrelse på 6-12 medlemmer, og vi er støttet af Kræftens Bekæmpelse.
Vi arbejder for et godt liv efter kræft
Senfølgerforeningen arbejder i tråd med Kræftens Bekæmpelses Pejlemærker mod 2025. Ingen skal stå alene med kræft og - Ingen skal stå alene med senfølger -
Senfølgerforeningens overordnede vision og mål er, at styrke, støtte og vejlede kræftpatienter til selvomsorg med henblik på at mestre håndtering af et hverdagsliv med senfølger.
Har du lyst til at være med i vores arbejde, kan du melde dig som frivillig.
Senfølgerforeningen
CVR nr. 33285698