Nyheder

Debat om senfølger efter kræft på Folkemødet 2021

14-07-2021
Marianne Nord Hansen til Folkemødet Til Folkemødet 2021 satte Kræftens Bekæmpelse og Danish Comprehensive Cancer Center fokus på senfølger efter kræft. I panelet deltog formanden for Senfølgerforeningen Marianne Nord Hansen, som deltog aktivt i diskussionen om senfølger.

Facebook-gruppe for mænd, der har senfølger efter kræft

11-07-2021
Tre mænd Tommy har selv haft kræft og kender til livet med senfølger. Han har sammen med Senfølgerforeningen oprettet en Facebook-gruppe for mænd, der ønsker et frirum til at tale om det at have overlevet en kræftsygdom med alt, hvad det indebærer. Senfølger, parforhold, arbejde, identitet - og alt i mellem.

Ny netværksgruppe for kræftoverlevere med senfølger i Roskilde

28-06-2021
Den 1. september mødes netværksgruppen for kræftoverlevere med senfølger i Roskilde for første gang. I gruppen kan du møde ligesindet, og her støtter og hjælper vi hinanden med at tackle de problemer, som kræftsygdommen samt behandlingerne har medført. Vi håber på at se dig.

Nyt tilbud til medlemmer: Professionel vejledning med socialrådgiver eller fhv. overlæge

24-06-2021
Senfølgerforeningen inviterer sine medlemmer til at deltage i små grupper med professionel vejledning. Møderne vil foregå online med max 5 deltagere og en ekspert. Fhv. overlæge Niels-Henrik Jensen tilbyder vejledning om smerter, mens socialrådgiver Rebecca Lykke tilbyder socialrådgiver-vejledning.

Invitation til yoga for kræftoverlevere med senfølger i Nordjylland

24-06-2021
Som noget helt nyt tilbyder Senfølgerforeningen vores medlemmer i Nordjylland muligheden for at prøve yoga ved yoga lærer, Susanne Duus. Susanne kommer 4 gange i løbet af efteråret til Aalborg og instruerer os i yoga, og du kan deltage én enkelt gang eller tilmelde dig flere af dagene.

Invitation til online fremlæggelse af bachelor projekt fra Aalborg Universitet om livet efter kræft

23-06-2021
Sigurd Madsen, Luca Gagner Jensen og Vibethusa Vicknesvaran vil præsentere resultaterne af deres bachelor projekt fra sociologistudiet i Aalborg. Projektet handler om, hvordan tidligere kræftramte oplever og håndterer livet efter kræft.

Bor du i Helsingør-området?

02-06-2021
Gruppesamtale Oplever du senfølger efter din kræftbehandling, og vil du gerne have kontakt med andre, som er i samme situation? Ragna Ernst efterlyser personer, som vil være interesseret i at mødes i en netværksgruppe en gang om måneden i Helsingør.

Opstart af ny netværksgruppe for senfølgeramte efter kræft i Lemvig

18-05-2021
Grønne blade Alle kræftramte, pårørende og fagpersoner inviteres til et orienteringsmøde om ny netværksgruppe for senfølgeramte efter kræft den 2. juni klokken 19.00 til 21.00 på Sundhedshuset, Østergade 30 i Lemvig.

Senfølgerforeningen inviterer til online foredrag om "Smerter efter kræftbehandling"

26-04-2021
Oplægsholdere Senfølgerforeningen inviterer til et online foredrag om "Smerter efter kræftbehandling". Foredraget vil både indeholde et lægefagligt perspektiv og egne erfaringer fra en patient, der lever med smerter efter kræft. Der vil være god tid til at stille spørgsmål.

Bachelorprojekt: "Hverdagslivet efter endt kræftforløb"

26-03-2021
Rapporter Flere får kræft og flere overlever. Dette stiller krav til den efterfølgende indsats. Projektet belyser borgernes mestring af egen sundhed efter endt kræftforløb. Dertil giver projektet indblik i, hvilke faktorer der har indvirkning på denne mestring.

Anmeldelse af bogen “Når livet vælter”

18-03-2021
Forside af bogen Bestyrelsesmedlem, Randi Lindeneg har skrevet en anmeldelse af bogen "Når livet vælter". I bogen fortæller forfatteren, Mona ærligt om sine tanker og erfaringer som uhelbredelig kræftpatient. Det er en bog, der viser, at livet er vigtigt og smukt - også når det vælter.

Studerende leder efter personer i alderen 18-30 år, der har haft kræft

15-03-2021
Ung kvinde Er du i alderen 18-30 år og har haft kræft, og er du nu ude af dit behandlingsforløb? Tre sociologi-studerende ved Aalborg Universitet søger informanter, der har lyst til at fortælle deres livshistorie med fokus på kræftforløbet.

Donation fra Kristina Maschoreck på 19.000 kr. til Senfølgerforeningen

10-03-2021
Kristina Maschoreck kæmpede i 5 år mod kræften, hvor hun sloges med en del senfølger. Hendes ønske var, at der til hendes bisættelse skulle samles ind til Senfølgerforeningen, fremfor blomster. Senfølgerforeningen takker Kristina og hendes pårørende mange gange og sender varme tanker til familien.

Senfølgerforeningen inviterer til online foredrag om smerter efter kræftbehandling

05-03-2021
Oplægsholdere Senfølgerforeningen afholder et online foredrag, hvor alle kan se med hjemme fra stuerne. Foredraget handler om smerter efter kræftbehandling, hvilket er en hyppig senfølge. Foredraget vil både indeholde et lægefagligt perspektiv og egne erfaringer fra en patient, der lever med smerter efter kræft.

Studerende søger personer, der har haft kræft som barn eller ung

22-02-2021
Kvinde skriver i bog Har du været syg med kræft som barn eller ung, og har du haft senfølger i forbindelse med sygdommen? Studerende, Nina Pedersen ved Syddansk Universitet leder efter tidligere kræftramte børn og unge, der har eller har haft senfølger, og som har lyst til at dele sin historie.

Informanter søges til speciale omhandlende kræftramtes oplevelser

09-02-2021
Videooptagelse Har du været kræftramt inden for de seneste 10 år, og har du lyst til at dele dine oplevelser af behandling og efterforløb? Studerende søger deltagere til individuelle interviews, der vil indgå i hendes kandidatspeciale på Roskilde Universitet.

Smertefølsomhed og tab af bevægelighed hos kvinder med vedvarende smerter efter brystkræft

05-02-2021
Nyt studie fra Aalborg Universitet viser øget smertefølsomhed, samt bevægelsesspecifikt tab af skulderstyrke og bevægelighed hos kvinder med vedvarende smerter efter behandling for brystkræft.

Deltagere søges til videointerviews om senfølger

18-01-2021
Videooptagelse Kræftens Bekæmpelse arbejder for, at flere kræftpatienter får bedre hjælp til senfølger efter kræft. I forbindelse med et af Kræftens Bekæmpelses projekter søger de nu fire personer, der har lyst til at medvirke i fire korte videoer om senfølger.

Kandidatopgave: "Hvem er jeg så?"

15-01-2021
Mand kigger ud af et vindue. Læs en kandidatopgave fra uddannelsen i pædagogisk psykologi ved Aarhus Universitet. Formålet er at undersøge, hvilke muligheder og udfordringer personer med senfølger oplever ift. at blive til for sig selv og for andre i livet efter kræft. Der ses bl.a. på forventninger i den nye livssituation.

Nyhedsbrev og julehilsen

21-12-2020
I nyhedsbrevet kan du læse om nye lokale netværksgrupper, et nyåbnet ”Team for Senfølger” på Herlev Hospital og meget andet.

Resultater pr. side

Viser 1-20 af 135

1 2 3 4 5 6 7