Book et oplæg om senfølger

Vi har mange års erfaring med at holde oplæg og møde deltagerne, hvor de er med deres senfølger.
 
Læs mere og book et oplæg

Online faglig vejledning om kræft og smerter v/ fhv. overlæge Niels-Henrik Jensen

Dato/tid:
10. september 2024 17:00 - 18:30

Senfølgerforeningen inviterer sine medlemmer til at deltage i en mindre gruppe med professionel, udvidet vejledning om smerter efter kræftbehandling. Mødet vil foregå online, så alle kan deltage hjemmefra.

Mange patienter og borgere har en eller anden form for smerter efter deres kræftbehandling - og mange oplever, at de ikke får tilstrækkelig støtte og vejledning i at kunne klare disse smerter i hverdagen og i arbejdslivet.

Senfølgerforeningen inviterer derfor sine medlemmer til at deltage i en mindre gruppe med professionel vejledning med fhv. overlæge og tidligere leder af Tværfagligt Smertecenter på Herlev Hospital, Niels-Henrik Jensen.

Kort om smerter efter kræftbehandling
”Smerter skal altid anskues som en kompleksitet. Individets oplevelse af ”den totale smerte” består af tre hovedkomponenter, det fysiske grundlag for smerterne samt psykologiske og sociale faktorer. Kompleksiteten ligger i, at disse faktorer påvirker hinanden indbyrdes.

Smerter opstået efter kræftbehandling er en hyppig senfølge. Risikofaktorer for udviklingen af smerterne kan være kirurgi, strålebehandling, kemoterapi samt antihormonbehandling. Smerterne kan opstå fra muskler, led, knogler, bindevæv og nerver (sidstnævnte kaldes også neuropatiske smerter). Der kan også foreligge psykosociale risikofaktorer. De forskellige smertetyper skal derfor behandles individuelt og forskelligt” Kilde: Niels-Henrik Jensen.

Tilmelding: Du skal tilmelde dig via ovenstående link.

OBS: Din tilmelding er en registrering i systemet. Du er ikke tilmeldt, før du modtager en bekræftelsesmail. Der er er plads til max 5 deltagere, og det er først til mølle. Du skal være medlem af Senfølgerforeningen for at deltage i vejledningen. Vejledningen er forbeholdt de medlemmer som lever med senfølger, eller pårørende hertil, og ikke fagpersoner som har et medlemskab hos os.

Bemærk! Hvis du alligevel ikke kan komme, bedes du melde afbud, da vi altid har mange på venteliste.

Foregår online

Kontaktperson


Helle Jakobsen

helle@senfoelger.dk