Senfølgerforeningens netværksgruppe for mænd

Er du mand og oplever du senfølger i forbindelse med dit kræftforløb? Du er ikke alene!

Vi har netop etableret et online mødested, for dig der har lyst til at udveksle erfaringer med andre mænd: Mandegruppen.

  • Nogle vil være fluer på væggen, lytte til andres erfaringer: store og små sejre, liv der leves med senfølger, deling af tips og gode råd og måder at tackle livet
  • Nogle vil være mere aktive, udvikle et rum, hvor I kan finde et fælles tredje, som I kan mødes om, finde tryghed i og derfra tale jer ind i det mere svære og sårbare områder i jeres liv.

Begge måder at deltage på er helt ok, og der er ingen der skal tvinges til, at deltage på en bestemt måde eller være mere aktive end de ønsker.

Gruppen er helt nyopstartet, du kan derfor være med til at etablere den.

Vi tænker, at temaer som kunne være interessante og som kan være med til at definere en netværksgruppe for mænd med kræftrelaterede senfølger:

  • Om det ekstra svære i forhold til at være en mand og syg/senfølgeramt. Om hvad vi gør med at være mere sårbare. Udvikle et fælles sprog, hvor I trygt kan dele det der er godt og det der er svært.
  • Hvilke særlige behov har I mænd, når det drejer sig om, at mødes med ligesindede?
  • Se på alt det positive, det vi kan og ikke så meget det vi ikke kan. Finde, udvikle, lære måder, hvor I kan arbejde med jeres syn på jeres situation.
  • Hvilke senfølger har vi og hvad skal vi gøre ved dem (mange senfølgeramte har de samme senfølger, selvom de har/har haft forskellige kræftsygdomme, så der er masser af overlap). Hvordan kan vi være i verden, med de senfølger vi nu har. Mere løsningsorienteret.

Formen er et online rum, hvor I kan mødes ca. en gang om måneden.

Der kan være forskellige indledninger på mødet, f.eks interview af hinanden, samtalekort eller andre aktiviteter, som kan inspirere en samtale og gøre det lettere at dele egne erfaringer og tanker om sin (livs)situation.

Gruppen mødes online


Find os på Facebook

Vi har en facebookgruppe, der hedder Senfølger med eller efter kræft - Mandegruppen


Senfølgerforeningen er en patientforening, der hjælper senfølgeramte

Vi er mange, der lever med kræftrelaterede senfølger. Hvert år får flere end 45.000 danskere kræft. Stadig flere bliver helbredt, men selv om man er kræftfri, er man ikke nødvendigvis rask. Der er også rigtig mange danskere der lever med kronisk kræftsygdom. De fleste får senfølger og må leve med fysiske, psykiske og sociale følgevirkninger efter deres kræftbehandling.
Senfølgerforeningen hjælper dig, der har kræftrelaterede senfølger. 

Vi har mange års erfaring med senfølger, og med hvordan det opleves. Vi ved, hvad det betyder, når ingen informerer dig om senfølger, lytter til dig, forstår dine udfordringer, henviser dig til udredning/behandling eller hjælper dig i forhold til dit arbejdsliv. 

Vi er her for at hjælpe dig, med at finde en løsning på, hvor du kan finde støtte, hvordan du kan få den rette hjælp og leve bedst muligt med dine kræftrelaterede senfølger. 

Læs mere om senfølgerforeningen