Min mand kan efter kræftforløb ikke køre bil uden voldsomme smerter. Hvordan forholder vi os, hvis han skal have en bil med automatgear?

27-07-2020

Spørgsmål 

Hej Rebecca.

Min mand på 38 år har flere følger efter sit kræftforløb, og det betyder bl.a., at han ikke kan køre bil uden at få voldsomme smerter.

Hvordan forholder vi os, hvis han skal have bil med automatgear for at kunne køre igen og blive selvhjulpen? I hans seneste behandling (stråler) blev han kørt med taxa frem og tilbage, så jeg kunne passe mit arbejde.

Svar

Hej,  

Mange tak for dit spørgsmål! Sikke en tur og ret sejt, at tænke fremad til at være selvhjulpen på sigt - det er en fantastisk måde at tænke i det på. 

Jeg skal være sikker på, at jeg forstår spørgsmålet korrekt?  

I tænker, om der kan ydes tilskud/støtte til den ekstra udgift, det vil være at få automatgear i privat bil eller... ifht. Taxakørsel og behandling på sygehus? I begge tilfælde, så forsøger jeg at besvare dem nedenfor: 

Ifht. til egen private bil: 

  • Umiddelbart vil der ikke være tilskud til den slags, idet det er utrolig svært at udmåle og vurdere. For hvilken bil er rimelig, og hvor ny skal den være, hvor stor skal den være mv. 
  • Mit bedste bud er at tage fat i Ældre-Handicap forvaltningen i jeres kommune – det er her, hvor der bevilges hjælpemidler og økonomisk visitation til hjælp/støtte i hjemmet mv.  
  • Forhør jer – det værste der kan ske, er at I får et nej og selv må på jaft efter en evt god brugt bil med automatgear.  

Ifht. kørsel på sygehus: 

Jeg håber at ovenstående kan hjælpe jer lidt på vej – jeg ønsker jer al held og lykke fremadrettet.  

Mvh Rebecca Lykke 

Få hjælp fra vores socialrådgiver

Socialrådgiver Rebecca Lykke er tilknyttet Senfølgerforeningen og hjælper med at svare på de spørgsmål om tilknytning til arbejdsmarkedet, du som patient eller pårørende ikke selv kan finde svar på.

Send dit spørgsmål til vores socialrådgiver her