Få hjælp fra vores sexolog

Sexolog og sygeplejerske Else Olesen er tilknyttet Senfølgerforeningen og svarer på spørgsmål om samliv og seksualitet efter kræftbehandling.

Rådgivningen er gratis, dine oplysninger behandles fortroligt, og du er garanteret anonymitet.

Spørg sexologen

Send dit spørgsmål ➜

Svar fra sexologen

Se svar ➜


Spørg sexologen

Else Olesen, sexolog og sygeplejerske

Jeg er uddannet sygeplejerske i 2000 og sexolog i 2008, hvor jeg startede med at arbejde specifikt med sexologien i fokus i mit arbejde som sygeplejerske. Udover min sygeplejerskeuddannelse og sexolog uddannelse (specialist i sexologisk rådgivning) har jeg også en psykoterapeutuddannelse.

Siden 2008 har jeg erfaring i at vejlede og rådgive både enlige og par om samliv, sundhed og seksualitet – både under og efter et kræftforløb. I dag er jeg Udover at drive min egen virksomhed ”Else O” tilknyttet sexologisk Center på Aalborg universitetshospital. Som behandler. Hvor jeg primært arbejder med kræftpatienter og seksuelle senfølger.

Mange kræftpatienter oplever, at kræftsygdommen har haft en negativ indvirkning på deres sex- og samliv. Seksualiteten er (desværre) et tabu område både for de kræftramte, deres partnere og for mange af de behandlere de møder igennem sundhedssystemet. Og det kan gøre det enormt svært at italesætte de seksuelle senfølger, og ønsket om at få dem løst. Derfor kan det være en bedste mulighed for at få hjælp at man tager første skridt ved at få hjælp fra en rådgiver, og du er velkommen til at sende dit spørgsmål til mig.

Jeg har haft rigtig mange samtaler med kræftramte og deres partnere, og kræftpatienter alene.

Jeg har i flere år arbejdet som frivillig rådgiver (kun omkring seksualitet og seksuelle problematikker, i Kræftrådgivningen i Aalborg og har undervist og holdt foredrag rundt om i landet. Både for sundhedsprofessionelle og patientforeninger.

Derudover har jeg skrevet 2 bøger om emnet, som du kan rekvirere her og med rabatkoden ”Senfølger” kun betaler portoen.