Jeg har haft brystkræft og fik derefter lymfedem. Kan jeg få tilskud til behandlingen af lymfedem i min arm?

08-06-2020

Spørgsmål 

Kan jeg få et økonomisk tilskud til behandling af lymfedem i min arm, da jeg har haft rosen to gange på 6 uger. Jeg vil gerne igang med lymfødem dragnase. 

Jeg havde brystkræft for snart 5 år siden og fik hurtig derefter lymfedem.  

Svar

Hej,
Tak for dit spørgsmål!  

Muligvis du kan, men det afhænger af flere ting, men du kan læse mere om det her: https://www.sundhed.dk/borger/behandling-og-rettigheder/sygesikring-og-laegevalg/gratis-behandling-og-tilskud/

Dette er en oversigt over, hvad den danske sygesikring yder tilskud til af behandlinger – disse skal du gå i dialog med din egen læge om, da det er dem, som henviser dig.
Alternativ behandling - såfremt vi er ude i den boldgade – er en væsentlig anden sag, hvor du må spørge egen læge, da det suverænt er dem, som har henvisningskompetencen og også er der, hvor de vurderer det reelle kliniske behov ifht. Funktionsevne.  

Kommunalt vil der umiddelbart ikke være et tilskud at søge, idet det er selvvalgt behandling og en kontinuerligt udgift. Taler vi midler - særlige strømper, maskiner eller andet, så findes der i alle kommuner en “bagatel-grænse”, hvor denne svinger fra kommune til kommune. Denne kan du forhøre dig om via Ældre-Handicap-Forvaltningen i din kommune – de bør være i stand til at rådgive dig, samt vejlede, såfremt de i kommunen har nogle gode tilbud, som evt. vil kunne gøre en forskel for dig.  

Jeg er ked af, at jeg ikke kunne give dig et understreget klart svar, men jeg håber, at en retning er brugbar også - al held og lykke fremover.  

De bedste hilsner

Rebecca

Få hjælp fra vores socialrådgiver

Socialrådgiver Rebecca Lykke er tilknyttet Senfølgerforeningen og hjælper med at svare på de spørgsmål om tilknytning til arbejdsmarkedet, du som patient eller pårørende ikke selv kan finde svar på.

Send dit spørgsmål til vores socialrådgiver her