Litteratur om senfølger


Litteratur om senfølger

Helbredt - men ikke rask 

I denne rapport beskriver Senfølgerforeningen og Kræftens Bekæmpelse de hyppigste senfølger hos kræftpatienter, samt kommer med 8 anbefalinger, der kan mindske og lindre senfølgerne. 

Hent rapporten gratis her


Litteratur om senfølger

Vidensopsamling på senfølger efter kræft hos voksne

Forskere hos Kræftens Bekæmpelse og Rigshospitalet har udarbejdet en rapport for Sundhedsstyrelsen, der samler al den forskning, der findes om senfølger for alle kræfttyper og i alle organer af kroppen. 

Hent rapporten gratis her


Vil du møde andre, der kender til livet med senfølger?

I Senfølgerforeningen har vi netværksgrupper, hvor du kan snakke og dele erfaringer med andre, der har senfølger. Her støtter og hjælper vi hinanden med at håndtere livet med senfølger.

Find en netværksgruppe nær dig


Litteratur om senfølger

At overleve kræft som barn har konsekvenser

Denne rapport omhandler livet med senfølger og er baseret på børnekræftoverleveres unikke viden. Den er letlæselig, casebaseret og beskriver de sociale konsekvenser, som ofte opstår pga. de senfølger, der kan komme efter at være behandlet for kræft som barn. 

Hent rapporten gratis her


Litteratur om senfølger

Forebyggelse og håndtering af senfølger - Et pilotprojekt i Frederikshavn Kommunes Kræftrehabilitering

Projektet er udviklet i et samarbejde mellem Frederikshavn Kommune og Senfølgerforeningen med det formål at øge kræftpatienternes viden om senfølger og undersøge, hvordan de selv kan medvirke til at forebygge senfølger efter deres sygdom. 

Hent rapporten gratis her


Læs personlige historier om livet med senfølger

Læs over 100 personlige historier fra kræftbehandlede, der lever med senfølger. Du kan søge på historier om specifikke kræftsygdomme eller senfølger.

Læs personlige senfølger-historier


Litteratur om senfølger

Det usagte

Læs bogen 'Det Usagte', der er en personlig fortælling skrevet af Trine, der fik kræft som 10-årig. Bogen handler om den psykiske kamp ved et kræftforløb og tiden efter. Bogen berører bl.a. emnerne: kræft, depression, ensomhed, misbrug, selvmordtanker, cutting og mobning. 

Køb bogen her


Livet efter kræft

Livet efter kræft

Bogen giver sundhedsprofessionelle en indsigt i, hvordan senfølger påvirker patienten og de pårørende. I bogen findes redskaber til, hvordan de sundhedsprofessionelle kan behandle og skabe en god relation til patienten. 

Bogen kan købes i de fleste boghandlere.


Få hjælp til dine problemer af vores socialrådgiver

Socialrådgiver, Rebecca Lykke er tilknyttet Senfølgerforeningen og svarer på de spørgsmål om tilknytning til arbejdsmarkedet, du som patient eller pårørende ikke selv kan finde svar på.

Send dit spørgsmål til Rebecca


 
Besøg cancer.dk

 

Læs om bivirkninger og senfølger på cancer.dk

 

Besøg cancer.dk