Hvilke muligheder er der for at få støtte til en elscooter eller et andet hjælpemiddel?

16-05-2023
Socialrådgiver Rebecca Lykke har svaret på dette spørgsmål.

Spørgsmål:

Jeg har kroniske smerter i fødder og hænder og er kronisk træt efter kemo pga. brystkræft i 2018. Pga. smerterne går jeg ikke ret langt. Jeg har fleksjob 12 timer om ugen.

Jeg har fået tilskud til en elscooter af kommunen, så jeg kan handle, tage på legepladsen med mine børn og lignende i dagligdagen. Men jeg kan stadig ikke f.eks. tage i en zoologisk have eller et sommerland, fordi elscooteren ikke kan være i vores bil.

Er der mulighed for støtte til at løse det problem? F.eks. ved at få støtte til en rejse-elscooter eller en bil, hvor min elscooter kan være? Eller en helt tredje mulighed, som jeg ikke kender? Eller ligger det uden for rammerne af, hvad jeg kan få støtte til?

Svar:

Hej 

Mange tak for dit spørgsmål! Super sejt, at du fortsat er på arbejde og forsøger, at være så aktiv som du kan efter din brystkræft.  

Ift. hvorvidt du kan søge om evt. transportabel scooter eller lignende hjælpemiddel, skal du rette henvendelse til ældre- og sundhedsafdelingen i din kommune/der hvor du har fået bevilget din el-scooter og adspørge der. Deres kontaktoplysninger finder du her: 
Tilskud til forbrugsgoder (koege.dk) 

Som udgangspunkt kan du altid søge om et hjælpemiddel, du skal blot kende det eksakte hjælpemiddel først - og kommunen kan derpå behandle din ansøgning. Siden du er nysgerrig på dine muligheder og måske har brug for vejledning, vil jeg dog anbefale dig at tale med kommunen først, for at forhøre dig om dine muligheder. Visitatoren i kommunen kan vejlede dig bedre end jeg, idet de kender din situation mere dybdegående end jeg gør.  

Derfor kan jeg desværre ikke give dig et mere konkret svar på hvilke muligheder der findes, om du vil være i målgruppen for et sekundært hjælpemiddel i form af sammenklappelig scooter eller lignende, idet jeg ikke har alle dine oplysninger.  

Du kan også ansøge om handicap bil eller særlig tilrettelæggelse af din nuværende bil. Dette kan du gøre via borger.dk eller kontakte bilteamet i din kommune. Deres kontaktoplysninger finder du her: 

Støtte til handicapbil (koege.dk) 

Du skal dog være opmærksom på, at støtte til handicapbil er et udlån, der som udgangspunkt er fastsat til 206.000 kr, hvor du skal tilbagebetale halvdelen af lånet (uden renter) over en periode på 8 år, hvis din årsindkomst er under 239.000 kr. Er din indkomst højere end dette, skal hele lånet tilbagebetales. Det er også muligt at ansøge om forhøjet lån.  

Hvis du derimod blot har behov for særlig indretning af din bil, gives dette som tilskud og ikke som lån. Det vil sige, at der ikke er tilbagebetalingskrav i denne forbindelse.  

Jeg håber, at du finder dit svar og får mulighed for at udvide dit funktionsniveau, samt dyrke dit familie- og privatliv endnu mere end du i forvejen gør.  

De bedste hilsner,  
Rebecca

Få hjælp fra vores socialrådgiver

Socialrådgiver Rebecca Lykke er tilknyttet Senfølgerforeningen og hjælper med at svare på de spørgsmål om tilknytning til arbejdsmarkedet, du som patient eller pårørende ikke selv kan finde svar på.

Send dit spørgsmål til vores socialrådgiver her