Er det en god ide at blive henvist til en Senfølgeklinik?

16-08-2021
Socialrådgiver Rebecca Lykke har svaret på dette spørgsmål.

Spørgsmål 

Hej Rebecca. 

Jeg skriver til dig, fordi jeg har haft brystkræft i foråret 2012 - blev opereret, fik kemo og stråler. De sidste tre år har jeg været on/off sygemeldt, men har siden sidste sommer været helt sygemeldt og fyret fra job. 

Jeg er dårlig til at huske, dårlig til at koncentrere mig, har irriteret tyktarm, og det værste er den lammende træthed, som er der hele tiden. 

Pga. covid 19 er min sag ved jobcentret blevet udskudt, men nu skal jeg for rehabiliteringsteam, som skal vurdere mit videre forløb. 

Jeg er ikke henvist til en senfølgeklinik, men vil det være en god idé? Kan du hjælpe mig med, at min sag ikke trækker ud? Jeg vil aller helst have et fleksjob, men hvis jeg ikke kan holde til det, er det selvfølgelig førtidspension. 

Svar

Hej,  

Mange tak for dit spørgsmål! Sikke en omgang, du har været igennem med senfølger - stærkt du har hængt i så længe.

Idet du forespørger meget konkret til din personlige sag, kan jeg udfra oplysningerne kun forholde mig til dit generelle spørgsmål mhbp. henvisning til senfølgerklinik. (UT og afsender har konfereret pr. telefon ifht. de andre private anliggender i sagen). 

Om du skal henvises er en lægefaglig vurdering, som hverken kommunen eller jeg kan tage. Det er en dialog med egen læge, som kan henvise dig videre hertil eller til den behandlende afdeling, hvor du har modtaget kræftbehandling i sin tid. De kan vurdere, om du kan henvises videre til senfølgeklinik. Jeg synes, at man som udgangspunkt altid skal spørge, idet du i værste fald kan få et nej. Så har du i al fald gjort, hvad du kunne for at bede om hjælp. Såfremt det ikke kan lade sig gøre at henvise dig videre, vil jeg råde dig til at søge dialog med egen læge om eventuelle andre instanser, behandling, forslag til hvad der så vil kunne hjælpe dig med de gener, som du oplever. 

Jeg håber dette er brugbart ifht. dit spørgsmål om henvisning.  

Al held og lykke fremover, 
De bedste hilsner, Rebecca

Få hjælp fra vores socialrådgiver

Socialrådgiver Rebecca Lykke er tilknyttet Senfølgerforeningen og hjælper med at svare på de spørgsmål om tilknytning til arbejdsmarkedet, du som patient eller pårørende ikke selv kan finde svar på.

Send dit spørgsmål til vores socialrådgiver her