Er der nyt om stamcelle-forsøgene, der blev gennemført i 2017?

08-03-2021

Spørgsmål:

Er der nyt om stamcelle-forsøgene, som blev gennemført i 2017, hvor der var 70 personer, der deltog i placeboforsøg?

Svar:

Kære Du, som spørger til et bestemt stamcelleforsøg

Tak for din mail, i hvilken du konkret spørger om, hvorledes det er gået med det specifikke forskningsstudie med stamceller, der for nogle år tilbage blev foretaget her i Danmark, og hvor 70 mænd deltog. Studiet var med henblik på at undersøge, om behandling med stamceller kunne have en betydning for mænd med manglende eller ingen rejsning.

Kort fortalt, så gik forsøget ud på, at halvdelen af de 70 deltagere blev behandlet med stamceller, - og den anden halvdel fik placebo (altså et ikke virksomt stof). Ingen vidste, om de blev behandlet med det ene eller det andet.

Det korte svar på dit spørgsmål, om hvorledes det gik, er – Nej, jeg kan ikke helt præcist sige, hvorledes det er gået.

Jeg har lige svaret på et spørgsmål, der læner meget op ad dit spørgsmål. Jeg vil bede dig, og de der måske læser med, at se på seneste svar i brevkassen. Det svar handler nemlig blandt andet om stamcellebehandling i forhold til manglende eller ingen rejsning, - det handler om, hvad stamcellebehandling egentlig er, og om hvornår der evt. er nyt.

Læs det seneste svar i brevkassen om stamcellebehandling her

Jeg ville juble over at kunne svare dig helt præcist, men det kan jeg ikke. Jeg har dog læst mig frem til og hørt, at resultatet af undersøgelsen af de 70 mænd skulle se lovende ud. At behandlingen med stamceller rent faktisk kunne fremme en rejsning hos de, der modtog stamcellebehandling.

Her vil jeg gerne understrege, at det, jeg her oplyser, har jeg læst og hørt - og det er ikke evidensbaseret viden.

Jeg håber du og andre vil læse det seneste oplæg i brevkassen, som jeg har linket til ovenfor.

Mange gode hilsner fra Susanne