Jeg står på venteliste til en levertransplantation - kan jeg få hjælp efter dette?

27-07-2020

Spørgsmål 

Jeg står på venteliste til en levertransplantation - kan jeg få nogen hjælp efter dette?

Svar

Hej,  

Mange tak for dit spørgsmål, selvom jeg har svært ved at gennemskue helt, hvad det er, som du vil have hjælp til? Det er et relativt bredt spørgsmål og jeg vil gerne kunne svare dig ordentligt.  

Sygehuset er altid et godt sted at starte ifht. de praktiske ting omkring en transplantation – de tilbyder nogle ret sammensatte og kompetente efterforløb, hvor de henviser til både diætist, genoptræning og rådgiver ifht. psykologisk bistand. 

Tænker du praktisk hjælp i hjemmet i form af evt. hjemmehjælp til rengøring mv., så skal du have fat i ældre-handicap-forvaltningen i din kommune og forhøre dig om bevilget hjælp til dette. Der er nogle kriterier, som skal være opfyldt.  

Psykologisk/rådgivning mv., kan du søge via egen læge, hvor man kan blive berettiget til 12 samtaler ved en pyskolog, hvor der vil være en egenbetaling på omkring 350 kr pr. gang.  

Jeg skyder lidt med spredehagl, men håber, at du i det mindste nu ved, hvor du skal gå hen. Al held og lykke til dig – jeg krydser fingre for, at der kommer et match meget snart.  

Mvh Rebecca Lykke  

Få hjælp fra vores socialrådgiver

Socialrådgiver Rebecca Lykke er tilknyttet Senfølgerforeningen og hjælper med at svare på de spørgsmål om tilknytning til arbejdsmarkedet, du som patient eller pårørende ikke selv kan finde svar på.

Send dit spørgsmål til vores socialrådgiver her

 
Modtag vores nyhedsbrev

Vi sender nyhedsbreve ud til vores medlemmer ca. hver anden måned. Her kan du f.eks. læse om de seneste nyheder på senfølgeområdet og se en oversigt over vores kommende arrangementer og aktiviteter.

Ja tak, tilmeld mig