Jeg er fyret og kommer snart på sygedagpenge. Hvad er satsen for sygedagpenge?

11-07-2021
Socialrådgiver Rebecca Lykke har svaret på dette spørgsmål.

Spørgsmål 

Jeg har svært ved at gennemskue, hvad satsen er for sygedagpenge?

2020 blev jeg sygemeldt og behandlet for en kræftknude, som stammer fra en tidligere kræftknude. Samtidig har jeg mange senfølger: lymfødem, stive led, nerveskade i begge ben, smerter.

Lige nu er jeg hver 3. uge inde på sygehuset og få avastin behandling. Jeg blev fyret, da jeg ikke kunne passe mit job og er nu i opsigelses-perioden og kommer derefter på sygedagpenge.

Svar

Hej,  

Tusind tak for dit spørgsmål. Jeg kan godt forstå, at det kan være svært gennemskueligt. Satserne ændrer sig som oftest fra år til år, samt bliver sygedagpengene udregnet udfra din tidligere ansættelse ifht. sats.

Jeg kan derfor ikke give dig en konkret udregning, da jeg ikke kender alle forhold. Ydelsesafdelingen i den kommune, hvor du er sygemeldt, vil kunne lave en udregning til dig, som er præcis. Dog har jeg tilladt mig at linke til satserne, som du kan finde på beskæftigelsesministeriets hjemmeside: 

https://bm.dk/satser/satser-for-2021/  

Hvis du scroller ned på siden, vil den højeste sygedagpengesats fremgå som værende 4.460 kr. pr. uge. Det fremgår ikke mere specificeret af deres sats-oversigt end dette, idet den endelige udbetaling afhænger af tidligere ansættelse/ledighed mv.

Jeg håber, at dette har givet dig en retning og om ikke andet, et sted at gå hen ifht. mere præcis udmåling af dine sygedagpenge.

Al held og lykke til dig og god sommer.  
Mvh Rebecca Lykke 

Få hjælp fra vores socialrådgiver

Socialrådgiver Rebecca Lykke er tilknyttet Senfølgerforeningen og hjælper med at svare på de spørgsmål om tilknytning til arbejdsmarkedet, du som patient eller pårørende ikke selv kan finde svar på.

Send dit spørgsmål til vores socialrådgiver her