Findes der et middel til at få sexlysten tilbage?

17-10-2023
Sexolog Else Olesen har svaret på dette spørgsmål.

Spørgsmål:

Findes der et middel til at få sexlysten tilbage? Jeg er i hormonbehandling og skal have stråler inden længe.

Svar:

Kære Prostatakræftramte mand. 

Det spørgsmål har jeg ofte fået. Desværre findes der ikke et middel der kan skaffe dig sexlysten tilbage. Så længe du er i antihormon behandling vil din sexlyst være påvirket. Det der er vigtigt, er at du selv om lysten ikke er der, forsøger at være intim/seksuel med dig selv eller din partner.  

Det kan virke kunstigt at være intim sammen med sin partner når lysten ikke er der. Men det betyder meget i den sidste ende. Hvis antihormonbehandlingen er i en begrænset periode, vil du måske opleve at lysten kommer tilbage når behandlingen ophører. Men det kan være nødvendigt at få hjælp til at få det skubbet i gang igen. Ikke med medicin, (for det findes ikke) men med sexologis rådgivning. Det kan du få hjælp til i en af landets sexologiske centre, Egen læge eller din urolog kan henvise dig til denne behandling. 

Pøj Pøj med det. 
 
Bedste hilsner 
Else O 

 
Modtag vores nyhedsbrev

Vi sender nyhedsbreve ud til vores medlemmer ca. hver anden måned. Her kan du f.eks. læse om de seneste nyheder på senfølgeområdet og se en oversigt over vores kommende arrangementer og aktiviteter.

Ja tak, tilmeld mig