Spændende forskning i healing og senfølger nu afsluttet

08-12-2017
Et lovende dansk studie med 60 færdigbehandlede kræftpatienter har vist, at healing har en positiv effekt på senfølger efter kræftbehandling.

- Forskningen viser, bl.a., at healing forbedrer folks livskvalitet og hjælper mod depression og træthed. Det er yderst glædeligt, siger Marianne Garst Boëtius. Hun er kræftsygeplejerske, healer og kvinden bag projektet "Healing og senfølger til kræftbehandling".

Hun og en anden healer, uddannet hos den irske healer Bob Moore, gav healing til 30 personer, som var behandlet for kræft. 30 andre i samme situation var kontrolgruppe og fik afspænding. Der blev fundet både ”statistisk signifikans” (resultatet er ikke tilfældigt) og ”klinisk signifikans” (resultatet har relevans for klienterne) af healing. Healing hjalp på bl.a. den selvoplevede livskvalitet, angst, hukommelse, smerter samt nerveføle-forstyrrelser. 

Marianne Glæder sig over, at projektet nu er færdigt. Og hun takker Senfølgerforeningen for støtten med at rekruttere mennesker med senfølger til at deltage i projektet!

Læs en artikel om det samlede forskningsprojekt

 
Modtag vores nyhedsbrev

Vi sender nyhedsbreve ud til vores medlemmer ca. hver anden måned. Her kan du f.eks. læse om de seneste nyheder på senfølgeområdet og se en oversigt over vores kommende arrangementer og aktiviteter.

Ja tak, tilmeld mig