Senfølgerforeningen til møde med sundhedsminister Sophie Løhde

08-02-2024

Marianne og Charlotte fra Senfølgerforeningen var i januar inviteret af sundhedsminister Sophie Løhde til et møde i ministeriet for at drøfte foreningens anbefalinger til den kommende indsats på senfølgeområdet fra patientperspektivet.

Se anbefalingerne her

Baggrunden for invitationen var at Marianne mødte Sophie Løhde i en live-debat på TV 2 i oktober 2023, hvor temaet var de mange udfordringer som danskere med kræftsenfølger oplever.

Sophie Løhde tog godt imod vores anbefalinger om, at den behandlende kræftafdeling allerede på diagnosetidspunktet systematisk skal vurdere hver enkelt patients risiko for at udvikle senfølger og samtidigt opspore de patienter som er er særligt sårbare. Senfølgerforeningen anbefaler, at denne vurdering er baseret på digitaliserede spørgsmål i en app, hvor der løbende opsamles data på om patienten har eller er ved at udvikle senfølger. Patienten vil derudover også via denne app blive vejledt i håndtering af eventuelle senfølger og få anvisninger i hvor patienten kan henvende sig med sine senfølger.

Senfølgerforeningen anbefaler derudover, at alle kræftpatienter på diagnose/behandlingstidspunktet systematisk tilbydes et mestringsforløb med undervisning i hvordan kræftramte selv kan blive opmærksomme på og forebygge senfølger så tidligt som muligt. På mestringsforløbet skal der også undervises i nogle af de mange validerede metoder til behandling/lindring af kræftsenfølger.

 
Modtag vores nyhedsbrev

Vi sender nyhedsbreve ud til vores medlemmer ca. hver anden måned. Her kan du f.eks. læse om de seneste nyheder på senfølgeområdet og se en oversigt over vores kommende arrangementer og aktiviteter.

Ja tak, tilmeld mig