Senfølgeforskningscenter søger kvinde, der har haft brystkræft til kort film om kræft og depression

06-06-2019
Har du haft brystkræft og har du under eller efter behandlingsforløbet fået en depression? Vil du fortælle om din oplevelse og på den måde medvirke til forskning i forebyggelse af depression hos kvinder med brystkræft?

Så er det måske dig Kræftens Bekæmpelses Nationale Senfølgeforskningscenter CASTLE søger til en kort film om brystkræft og depression.

Sammen med Brystkirurgisk afdeling på Rigshospitalet og Herlev Hospital vil vi undersøge om antidepressiv medicin kan forhindre at kvinder med brystkræft udvikler depression. Projektet er særligt for kvinder der er i høj risiko for at få en depression, fordi enten de selv eller en nær slægtning har haft en depression. Vi vil optage en kort film, der skal forklare om projektet og om hvorfor vi mener, at det er så vigtigt at forebygge depression. Vi vil meget gerne have dig, der selv har prøvet at have en depression i året efter du fik kræftdiagnosen, med i videoen, for at fortælle hvad det har betydet for dig og dit liv. Filmen vil blive vist til kvinder der for nyligt har fået brystkræft.


Hvad betyder det for dig at være med?

Hvis du vil hjælpe os ved at være med i filmen, vil vi sammen med et dygtigt filmhold bruge ca. to timer på at interviewe dig. Vi kommer gerne hjem til dig på et tidspunkt der passer for dig – og derfor ville det være en fordel hvis du bor på Sjælland.

Hvis du er interesseret i at høre mere, kan du kontakte psykolog Annika von Heymann på annika.von.heymann@regionh.dk eller 51515155.

Vi håber, at du vil hjælpe os.

 
Bag projektet står professor og overlæge Christoffer Johansen og psykolog Annika von Heymann fra Kræftens Bekæmpelses Nationale Senfølgeforskningscenter CASTLE, Onkologisk klinik, Rigshospitalet og Center for Kræftforskning på Kræftens Bekæmpelse, overlæge Henrik Flyger fra Brystkirurgisk afdeling Rigshospitalet og Herlev Hospital og professor og overlæge Lars Kessing fra Psykiatrisk Center København