Hvornår kan jeg få rejsning igen efter prostataoperation?

05-05-2022
Sexolog Susanne Duus har svaret på dette spørgsmål.

Spørgsmål:

Hej

Jeg blev opereret og fik fjernet prostataen for 10 dage siden, og nu er alt dødt der nede hvor når kommer der lidt liv igen?

Svar:

Kære Du -  som skrev til mig lige i udgangen af sidste år. Jeg må beklage du først får svar nu.

Når det er sagt, så tænker jeg, at du nu hvor tiden er gået, forhåbentlig er mere afklaret. 

Det ville være dejligt at kunne svare dig helt præcist på dit spørgsmål. Så nemt er det desværre ikke.Der er oftest mange faktorer der spiller ind, når der foretages en prostataoperation, og ud fra de få oplysninger du skriver, er det ikke muligt for mig at være ret præcis. Derfor tillader jeg mig at henvise dig til diverse brugbare links, som alle omhandler prostatakræft. Jeg er næsten sikker på, at du her vil kunne støde på noget, du vil kunne læne dig op ad.

Operation - når kræften er afgrænset til prostata (cancer.dk) 

Prostatakræftforeningen – PROPA

Seksualitet efter behandling af prostatakræft (cancer.dk)

 

Da du skrev til mig, var det 10 dage siden, at du var opereret, og i dag er det så ca. 3 måneder siden din operation blev foretaget. Så måske er du her efter 3 måneder begyndt at mærke en form for ændringer. Hvis ikke, kan jeg oplyse dig, at for mange kan der gå op til et år eller mere før der fremkommer positive ændringer.

Hvis du ikke allerede har talt med din behandlende læge eller din privatpraktiserende læge, vil jeg anbefale dig at gøre det. Der er altid en form for hjælp at hente. Ikke at alting betyder, at det kan blive som før – men det kan blive til noget andet, som også har sin gode plads.

 

Når du skriver, at den er ”helt død” går jeg ud fra, at du mener, at du ikke kan få rejsning som du plejer,- eller slet ingen rejsning? Håber tiden måske har afhjulpet dette, hvis ikke helt – så noget. Og husk, at selvom du ikke får din rejsning som vanligt, alligevel at give din penis (og resten af din krop) den gode opmærksomme berøring, massage, smøren ind m.m.

Jeg sender dig de bedste hilsner.

Kærlig hilsen Susanne