Kan jeg få tilskud til fodtøj, der vil være et hjælpemiddel, da jeg har smerter i fødderne?

26-11-2020

Spørgsmål 

Jeg har efter endetarmskræft fået en del stråle- og kemoskader flere steder i kroppen, værst er det dog pt. omkring endetarmsåbningen, hvilket betyder, at jeg siden, jeg startede med strålebehandling ikke har kunne sidde ned ret længe af gangen. Når jeg sidder, er det på en speciel pude, og så skifter jeg hele tiden siddeposition - efter kort tid må jeg op og stå igen. 

Jeg har i den senere tid også øgede smerter i mine fødder og kan ikke holde til at gå de lange ture, jeg plejede at kunne gå (og som har hjulpet mig rigtig meget psykisk), men jeg har også svært ved at stå ret længe ad gangen, før det begynder at gøre ondt, og så må jeg igen skifte position. 

Jeg er nu opsagt fra mit job, min praktik er sat i bero, og jeg er i forløb på smerteklinikken og skifter i medicin. Mine smerter er kroniske, og jeg har nu været ude og lede efter sko, som jeg kan holde ud at have på og har hos bandagisten fundet sko, som virker gode - men dyre.

Mit spørgsmål går på, om jeg kan få tilskud til fodtøj, som jo ville være et hjælpemiddel? 

Svar

Hej, 

Mange tak for dit spørgsmål! Sikke en tur og hvor er det flot, at du griber sådan ud. Det er super godt gået og en fantastisk indstilling.  

I forhold til hjælpemidler kan du sagtens ansøge herom - dette er lidt forskelligt fra kommune til kommune, hvor du ansøger om dette, men du kan altid gå på selvbetjeningen via www.borger.dk, ellers kan/skal din sagsbehandler ved kommunen kunne rådgive og vejlede dig ifht. at ansøge. 

Der kan være en egenbetaling, men så vil kommunen kunne supplere resten op. Der skal foreligge en lægelig vurdering af, at indlæg/særlige sko er en nødvendighed, før man vurderes i målgruppen for økonomisk støtte hertil.  

Tag en snak med din rådgiver ved kommunen eller forsøg dig herover: 

https://www.borger.dk/handicap/Hjaelp-i-hverdagen/Hjaelpemidler-og-forbrugsgoder

Jeg håber, at du får den fornødne hjælp og et par sko, som kan gøre det hele lidt nemmere for dig og få dig ud at gå igen. Al held og lykke til dig, tag endelig kontakt igen, såfremt du har behov.  

Mvh
Rebecca  

Få hjælp fra vores socialrådgiver

Socialrådgiver Rebecca Lykke er tilknyttet Senfølgerforeningen og hjælper med at svare på de spørgsmål om tilknytning til arbejdsmarkedet, du som patient eller pårørende ikke selv kan finde svar på.

Send dit spørgsmål til vores socialrådgiver her