Jeg overvejer at trække stikket fra sygedagpengesystemet i et år for at tage hånd om mit helbred - hvad er mine muligheder for at vende tilbage?

20-05-2020

Spørgsmål 

Jeg har psykiske senfølger efter kræft/kræftbehandling og eftervirkninger af stress og er i sygedagpengesystemet. At være i sygedagpengesystemet/jobcentersystemet belaster mig pt. yderlig, bl.a. fordi de forsøger at presse mig ud på kontanthjælp.

Jeg overvejer derfor at trække stikket i et år for at tage hånd om mit helbred og nyde livet for egen regning. Hvad er mine muligheder for at vende tilbage til systemet efter dette år?

Svar

Hej,  
 
Tak for dit spørgsmål og beklager den sene tilbagemelding! 
 
Du kan ALTID vende tilbage – det danske velfærdssystem er et tilbud og ikke en “skal”-ting. Såfremt man ønsker at anvende og benytte sig af det, følger der noget ret og pligt, hvilket i virkeligheden er ret rimeligt - dog ikke altid foreneligt med den livssituation, som man kan befinde sig i.  
 
Du kan sagtens melde dig ud af sygedagpengesystemet/jobcentret og gå privat. Jeg kan ikke forudse velfærdssystemets organisation om 1-3 år, dog har dette ikke ændret sig i min levetid, så mon ikke, at det også står, når og hvis du får brug det.  
 
Jeg håber, at dette er svaret for dig – ellers er du altid velkommen til at tage kontakt, såfremt du skulle få brug for det. Jeg ønsker dig al held og lykke – og krydser fingre for, at du finder det, som du har brug for.  

De bedste hilsner

Rebecca

Få hjælp fra vores socialrådgiver

Socialrådgiver Rebecca Lykke er tilknyttet Senfølgerforeningen og hjælper med at svare på de spørgsmål om tilknytning til arbejdsmarkedet, du som patient eller pårørende ikke selv kan finde svar på.

Send dit spørgsmål til vores socialrådgiver her