Jeg lider af fysiske og psykiske senfølger og kan ikke arbejde på fuld tid. Jeg kan ikke få det til at løbe rundt økonomisk. Hvad kan jeg gøre?

22-11-2019

Spørgsmål 

Jeg har haft to gange analcancer. Start 2017 med 28 x stråler og august 2018 fjernet endetarm, flyttet en bugmuskel om som lap, så ingen endetarms åbning og blivende stomi. 
  
Meldte mig rask i august 2019, da jeg følte mig presset af sygeregler på min arbejdsplads. Havde først 3 uger ferie, og derefter tog jeg en feriedag de 5 efterfølgende onsdage. Men kunne ikke holde til det både fysisk og psykisk. Min læge lavede en plan hvor jeg gik lidt ned i tid, og skulle arbejde mig op igen. Det ville min arbejdsplads ikke være med til, de sendte mig hjem, og ville først se mig, når jeg kunne arbejde 37 timer. Jeg er nu på medicin mod depression, og jeg er sat på ressourceforløbsydelse, pga. at jeg har været raskmeldt. Kan du hjælpe? (min mand gennem 40 år, forlod mig i starten af 2019, så er alene, og kan ikke leve for så få penge ). 

Svar

Hej,  
 
Mange tak for dit spørgsmål - sikke en omgang! Dejligt, at du har forsøgt dig tilbage, dog kan jeg forstå, at dette ikke er gået, som håbet.

Jeg kan ikke konkret læse mig til, hvad det nøjagtigt er, som jeg skal hjælpe dig med? Ydelsesmæssigt har jeg ingen beføjelser til at omstøde eller tillægge nogle ting, jeg kan dog oplyse dig om ansøgning om “Hjælp i Særlige Tilfælde”, “Hjælp til Forhøjede Boligudgifter” og “Enkeltydelser”, hvor du kan søge om økonomisk bistand via socialforvaltningen i din kommune. Ret henvendelse til dem og forhør dig i denne forbindelse, dog skal jeg tydeliggøre, at dette er i situationer og ikke en supplering på månedsbasis.

Ifht. Dit forløb ved arbejdsgiver og kommunen, vil jeg gerne høre mere herom. Jeg tænker, at ressourceforløbsydelsen umiddelbart er berettiget, idet tidsperspektivet for fuld tilbagevenden er ganske uklart jf. de oplysninger, som foreligger. Dog vil jeg gerne kontakte dig pr. telefon og drøfte sagen yderligere.

De bedste hilsner

Rebecca

Få hjælp fra vores socialrådgiver

Socialrådgiver Rebecca Lykke er tilknyttet Senfølgerforeningen og hjælper med at svare på de spørgsmål om tilknytning til arbejdsmarkedet, du som patient eller pårørende ikke selv kan finde svar på.

Send dit spørgsmål til vores socialrådgiver her