Jeg fik kemo for brystkræft i 2011 og har i år fået konstateret nervebetændelse. Kan jeg få hjælp fra kommunen?

08-06-2020

Spørgsmål 

Hej Rebecca 

Er der nogle muligheder for at få noget hjælp fra kommunen, når jeg har fået konstateret Polyneuropati =nervebetændelse pga. kemo for brystkræft i 2011, men det er først kommet her i april. 

Jeg er single, og har hus og have. Jeg har styr på mit arbejdsliv og § 56, men det kniber med det hjemlige.  

Svar

Hej,  

Tak for dit spørgsmål! Umiddelbart tænker jeg, at det kan du ikke, da du i det beskrevne lyder ret så velfungerende på trods af nervebetændelsen. Hvilket er vanvittigt stærkt gået af dig!  

“Desværre” er det sådan, at man ikke yder bistand fra kommunalt regi, hvis du selv kan. Man yder heller ikke forebyggende hjælp i private hjem pga. nedsættelser i funktionsevnen, før der er tale om massiv invalidering af funktionsevnen, såsom at være sengeliggende, opereret eller lignende. Det fremgår ret tydeligt af juraen, at man skal være absolut forhindret i at udføre arbejdet på egen hånd, såfremt man er i målgruppen for at modtage støtte i eget hjem til huslige ting. 

Jeg er nu af den overbevisning, at det aldrig har skadet nogen at spørge, hvorfor jeg vil opfordre dig til at kontakte Ældre-Handicap området i kommunen og forhøre dig. Du skal blot oplyse det samme, som du har oplyst her og de vil stille dig videre til rette vedkommende.  
Det værste du kan få, er et nej – og umiddelbart kender jeg ingen foranstaltninger til en, som fortsat fungerer på ordinære vilkår på arbejdsmarkedet (selv med en §56), desværre. Det kan dog være, at din kommune har andre muligheder, hvorfor jeg tænker, at du kan spørge jf. Ovenstående.  
 
Jeg håber dette gav dig lidt mere viden eller i al fald, en retning.  

Alt det bedste fremover, 

De bedste hilsner

Rebecca

Få hjælp fra vores socialrådgiver

Socialrådgiver Rebecca Lykke er tilknyttet Senfølgerforeningen og hjælper med at svare på de spørgsmål om tilknytning til arbejdsmarkedet, du som patient eller pårørende ikke selv kan finde svar på.

Send dit spørgsmål til vores socialrådgiver her