Vil du fortælle din historie om livet med senfølger?

10-06-2020

Update: Tusind tak for den store interesse, I har vist for dette opslag. Vi har på nuværende tidspunkt fået de henvendelser, som vi har behov for. Hold gerne øje med hjemmesiden eller Facebook, hvor vi vil annoncere mere om afholdelsen af foredraget.

Lever du med senfølger efter kræft?

Den 27. august kl. 19.00-20.30 afholder Danish Comprehensive Cancer Center (DCCC) i samarbejde med Kræftens Bekæmpelse og Senfølgerforeningen et foredrag i øjenhøjde om senfølger efter kræftsygdom. Der afholdes fire korte foredrag af landets førende eksperter, som vil fortælle om den nyeste viden om senfølger. Formålet med foredragene er at gøre både patienter, tidligere patienter, pårørende og fagfolk klogere på den nyeste viden og forskning i hvordan vi opsporer og behandler senfølger – samt hvordan senfølger kan forebygges og afhjælpes.


Bidrag med din videofortælling og inspirer patienter og fagfolk

Som optakt til foredragene vil DCCC og Kræftens Bekæmpelse gerne dele historier med personlige erfaringer og udfordringer med senfølger efter kræft i små videoer.

Det kan både handle om de fysiske senfølger, som smerter eller forandringer i kroppen og psykiske senfølger, som angst for tilbagefald eller problemer med hukommelse og koncentration. Senfølger kan også påvirke sociale aspekter, idet at livet også i sociale sammenhænge kan have forandret sig efter kræftsygdom.

Videoerne skal belyse den personlige fortælling, som f.eks. kan have fokus på:

  • Hvilke senfølger oplever du? Hvordan fik/får du hjælp til at håndtere dem?
  • Hvordan har du oplevet forløbet efter kræftsygdom – hvilke udfordringer har du haft?

Hvis du har lyst til at medvirke i en video, som du selv optager, vil du få mulighed for at inspirere andre til at se, at de ikke står alene med senfølger, og du vil hjælpe til at sætte fokus på emnet, så endnu flere kan blive klogere på egne symptomer og den nye forskning og viden på området.

Information om videooptagelse

  • Videoen kan optages af dig selv med en mobiltelefon (den behøver ikke at se professionel ud) og bør ikke vare længere end to-tre minutter
  • Videoen skal bruges under foredragene samt evt. på sociale medier og hjemmesider (Kræftens Bekæmpelse, Senfølgerforeningen og DCCC) med dit samtykke. Hvis du ønsker at medvirke, vil du selvfølgelig modtage en samtykkeerklæring til underskrivelse, så du ved, hvordan videoen skal bruges, og at dine oplysninger opbevares sikkert i overensstemmelse med Databeskyttelsesloven.
  • Tips til videooptagelse: Det er altid en god ide at undgå modlys (dvs. at du undgår at stå med ryggen til lyset) ligesom det er en god ide at filme foran en rolig baggrund i et lokale uden for meget støj (og udendørs uden blæst). Et tip til et godt billede er at holde telefonen vandret
  • Vi kan sagtens klippe en sekvens af videoen ud, hvis der er udfald eller at du ikke får fortalt din historie i et sammenhængende klip
  • Hvis du ikke har lyst til at lave en video, kan du også sende et foto ind og skrive din fortælling

Har du lyst til at medvirke?

Send en mail til Simone Bertelsen på simone.bertelsen@dccc.dk med emnefeltet ”Videooptagelser” udelukkende med dit navn og telefonnummer, hvorefter vi vil tage kontakt til dig og aftale nærmere.

Vi håber, at du har lyst til at bidrage med din historie, og dermed hjælpe os og andre patienter til at blive klogere på livet med senfølger efter kræft!