Studerende søger personer, der har haft kræft som barn eller ung

22-02-2021

HAR DU VÆRET SYG MED KRÆFT SOM BARN ELLER UNG, OG HAR DU HAFT SENFØLGER I FORBINDELSE MED SYGDOMMEN?

Hvis du kan svare ja til ovenstående, vil jeg meget gerne tale med dig.

Mit navn er Nina Pedersen - jeg er journaliststuderende ved Syddansk Universitet, og så er jeg selv tidligere kræftramt.

Til min afsluttende opgave på studiet arbejder jeg på et bogudkast om kræftramte børn og unges senfølger. Og det er i den forbindelse, jeg har brug for din hjælp. Jeg leder efter tidligere kræftramte børn og unge, som har eller har haft én eller flere senfølger, og som har lyst til at dele sin historie.

Din historie vil blive brugt som en del af flere personlige fortællinger i bogudkastet. Meningen er, at udkastet på sigt kan blive til en færdig bog, som andre kræftpatienter, pårørende og/eller fagfolk kan få glæde af, spejle sig i eller blive klogere af. Da projektet indtil videre kun er et udkast, er det endnu ikke planlagt til udgivelse – og det er uvist, om og i så fald hvornår det bliver det. For dig betyder det blot, at du skal være indforstået med begge scenarier.

Nedenfor kan du læse lidt nærmere om mig og mine ønsker til dig som medvirkende.

Om mig:

  • Jeg er tidligere knoglekræftspatient. I dag er jeg erklæret rask, og lever det mange vil kalde et ‘normalt liv.’ Jeg har dog – ligesom mange andre kræftpatienter – måtte slås med senfølger; fysiske såvel som mentale og sociale.
  • Jeg er netop i gang med at færdiggøre min uddannelse som journalist. Undervejs i mit studie har jeg arbejdet på flere medier – senest på Fyens Stiftstidende og Avisen Danmark. 

Om dig:

  • Du har haft kræft som barn eller ung, og har eller har haft én eller flere senfølger.
  • Du har lyst til at dele dine oplevelser og erfaringer med andre.
  • Du har ikke noget imod at medvirke med navn og foto.

Det praktiske ift. interviewet aftaler vi i fællesskab. Og kommer din historie med i udkastet, får du naturligvis mulighed for at læse den igennem, du har lov til at undlade det, du ikke ønsker at dele – og så skriver du under på en samtykkeerklæring forud for din deltagelse, så du ved, hvordan dine oplysninger bliver brugt. 

Tilmelding og kontakt:

Hvis du synes, det lyder som noget for dig, er du velkommen til at kontakte mig på mail: ninapedersen95@gmail.com eller sms: 21 76 66 61. Du må også meget gerne skrive, hvis du har spørgsmål til projektet, til mig eller til noget helt tredje – også selvom du ikke ønsker at medvirke.

De bedste hilsner
Nina