Hvem er Therese Lassen? Hint: kræftforsker med særlig interesse for lymfekræft

10-10-2022
CASTLE Research har lavet et kort portræt af læge og Ph.d. studerende Therese Lassen. Hendes Ph.d.-studie hedder LyPRO, og undersøger potentialet ved patientrapporterede data (PRO data) i opfølgningen af patienter med lymfekræft.

Her følger hun patienter, der er blevet behandlet for Diffust Storcellet B-celle lymfom med PRO spørgeskemaer i et prospektivt, observationelt studie over to år. Formålet er at undersøge, om udsving i et spørgeskema kan bruges til at forudsige et tilbagefald, men også at undersøge nogle af de psykologiske aspekter af at være kræftoverlever i et opfølgningsforløb (kilde).

Therese Lassen udtaler sig følgende ”Jeg tror at en af vejene til lighed i kræftoverlevelse er ved at individualisere vores tilbud til vores patienter. Den one-size-fits-all tilgang, vi har til opfølgning i dag, er udmærket til de ressourcestærke patienter med bl.a. et godt netværk. Men vi har også en sårbar gruppe, som har en masse med sig i bagagen forud for kræftdiagnosen. Dem ønsker jeg, vi skal have mere fokus på og skabe flere tilbud til end dem vi har i dag.”

Vil du vide mere anbefaler vi at læse kilden, ved at sætte musen over ordet og trykke på det.

 
Modtag vores nyhedsbrev

Vi sender nyhedsbreve ud til vores medlemmer ca. hver anden måned. Her kan du f.eks. læse om de seneste nyheder på senfølgeområdet og se en oversigt over vores kommende arrangementer og aktiviteter.

Ja tak, tilmeld mig