Deltagere søges til videointerviews om senfølger

18-01-2021
Kræftens Bekæmpelse arbejder for, at flere kræftpatienter får bedre hjælp til senfølger efter kræft. I forbindelse med et af Kræftens Bekæmpelses projekter søger de nu fire personer, der har lyst til at medvirke i fire korte videoer om senfølger.

Hvem søger vi?

Vi søger fire forskellige personer, der oplever eller har oplevet senfølger efter kræft. Du skal have lyst til at fortælle om din oplevelse med senfølger til et kamera, og du skal kunne fortælle om ét af nedenstående punkter:

  1. Du er helbredt for kræft - men ikke rask. Med dine senfølger har du oplevet en enorm forandring i hverdagen i forhold til livet før kræft.
  2. Du har oplevet at stå alene med dine senfølger - det var svært at få hjælp til dem og du måtte selv finde ud af, hvor du kunne få hjælp.
  3. Du har fået god hjælp/behandling til dine senfølger - og har evt. oplevet en positiv forandring ved denne hjælp/behandling
  4. Du gør på egen hånd forskellige ting for at lindre dine senfølger

Hvad skal videoerne bruges til?

Resultatet bliver fire små videoer på 2-3 minutter. Videoerne skal bruges på vores hjemmeside cancer.dk og på Kræftens Bekæmpelses sociale medier, nyhedsbreve samt andre kanaler i forbindelse med kommunikation om senfølger. Derudover vil én af videoerne blive vist til en konference om senfølger for fagfolk og politikere i marts måned.

Hvordan foregår det praktiske?

Videoerne optages af en professionel videofotograf. Fotografen og en kommunikationsmedarbejder fra Kræftens Bekæmpelse vil møde dig enten i dit hjem, et sted udendørs, hos Kræftens Bekæmpelse eller et andet sted, som det passer dig. De vil guide dig gennem hele processen og stille spørgsmål, du kan fortælle ud fra. Det tager cirka 2-3 timer at lave optagelserne.

Forholdsregler i forbindelse med coronavirus

Vi tager forholdsregler for at undgå smitte med coronavirus. Vores fotograf og medarbejder vil blive testet forud for optagelserne, overholde afstandskravet på 2 meter og bære mundbind. Desuden kan det aftales at udføre optagelserne udendørs.

Hvornår skal jeg kunne deltage?

Optagelserne af den første video forventes at starte i februar/primo marts - og ellers foregår det efter nærmere aftale i løbet af foråret.

Samtykke og privatlivspolitik

Forud for optagelserne vil du modtage en samtykkeerklæring og vores privatlivspolitik, der beskriver, hvordan vi opbevarer optagelserne sikkert i overensstemmelse med Databeskyttelsesforordningen. Du kan læse vores privatlivspolitik på www.cancer.dk/om-os/privatlivspolitik 

Er du interesseret, eller har du spørgsmål?

Tilmeld dig eller stil spørgsmål til Malene Kloster på mlk@cancer.dk eller telefon 35 25 76 11. Angiv gerne, hvilken af de fire videoer, du kan hjælpe med at fortælle om.

Tusind tak for din hjælp! 

 
Modtag vores nyhedsbrev

Vi sender nyhedsbreve ud til vores medlemmer ca. hver anden måned. Her kan du f.eks. læse om de seneste nyheder på senfølgeområdet og se en oversigt over vores kommende arrangementer og aktiviteter.

Ja tak, tilmeld mig