Mister man sin efterløn, hvis man søger seniorpension?

07-01-2022
Socialrådgiver Rebecca Lykke har svaret på dette spørgsmål.

Spørgsmål 

Mister man sin efterløn, hvis man søger seniorpension?

Svar

Hej,  
 
Mange tak for dit spørgsmål. Jeg vil anbefale, at du kontakter din a-kasse eller Udbetaling Danmark om præcisering af sådanne forespørgsler, da det er dem, som arbejder med disse forhold. Jeg har desværre kun kendskab til sagsgang og berettigelsesgrundlag, hvorfor den økonomiske udregning og eventuelle modregninger i andre indtægter er udenfor mit felt.  

Hvad jeg ved, så vil du umiddelbart blive modregnet en procentdel (mener det er 30%) i din efterløn, såfremt du vil modtage seniorpension.  

Jeg vil dog – igen – understrege, at du bør kontakte din a-kasse, hvor du har indbetalt til efterløn eller ringe til Udbetaling Danmark for at forhøre dig mere præcist.  

Jeg håber dette gav en smule svar på dit spørgsmål, samt dirigerede dig i den rigtige retning, hvor du kan få belyst din forespørgsel mere præcist.  

Mvh Rebecca

Få hjælp fra vores socialrådgiver

Socialrådgiver Rebecca Lykke er tilknyttet Senfølgerforeningen og hjælper med at svare på de spørgsmål om tilknytning til arbejdsmarkedet, du som patient eller pårørende ikke selv kan finde svar på.

Send dit spørgsmål til vores socialrådgiver her